referenties knop 150   bedrijfsfilm knop 150

Onstenk Rieten Daken
Vertrouwd vakmanschap!

Mobiel: 06-55574003
info@onstenkrietendaken.nl


Sinds 1998 honderden
tevreden klanten geholpen

Algemeen

Onstenk Rieten Daken is  gevestigd in Hengelo Gelderland. en is een rietdekkersbedrijf.

Onstenk Rieten Daken registreert uw persoonsgegevens t.b.v. eigen gebruik.

Wij noteren uw naam, adres, telefoonnummer en emailadres. Deze gegevens worden gebruikt voor het uitvoeren van alle werkzaamheden m.b.t. uw rieten dak.

De persoonlijke gegevens worden niet aan derden gegeven, tenzij u daar toestemming voor geeft.

Email adressen worden alleen gebruikt voor verstrekken van offertes, rekeningen, beantwoorden van vragen en uitleg over de werkzaamheden. Het emailadres zal niet doorgegeven worden aan derden en niet worden gebruikt voor spam. De computer waarop de email adressen vermeld zijn is beveiligd tegen misbruik en virussen.

Ondanks dat er voorzorgmaatregelen tegen datalekken zijn genomen kan Onstenk niet garanderen dat deze maatregelen onder alle omstandigheden doeltreffend zijn. Datalekken kunnen ontstaan door:

 • Moedwillig handelen (cybercriminaliteit, identiteitsfraude, malware besmetting)
 • Technisch falen (storing)
 • Menselijke falen
 • Calamiteiten (brand, wateroverlast)

Indien sprake is van data lek zal dit gemeld worden bij de Autoriteit Personen gegevens (AP). Deze organisatie houdt een overzicht bij van data lekken. Per lek wordt bijgehouden wat de feiten en gegevens zijn van de aard van de inbreuk. Dit overzicht wordt een jaar bewaard. Verder zullen de betrokkenen een melding krijgen.

IMG 6318

Wilt u naar aanleiding van deze pagina's meer informatie, dan kunt u altijd contact met ons opnemen. Ons adres is:

OnstenkRieten Daken
iekink 10
7255 XR  Hengelo Gld.
Tel. (0575) 46 33 67

Mobiel: 06-55574003

Handelsregisternr. 09113708

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Algemene voorwaarden

Novariet is een duurzaam kunststof riet dat zich laat verwerken als natuurriet, voor het eerst gepresenteerd op de bouwbeurs 2013. 
Novariet kan op elk hellend dak toegepast worden maar is daarnaast geschikt om toe te passen op die plekken waar natuurriet (technisch) niet mogelijk is.
Hierbij valt bijvoorbeeld te denken aan (te) flauwe dakhellingen en projecten onder bomen.

Structuur

De rietbossen van Nova riet hebben de structuur, kleur en uitstraling van natuurlijk riet. Een dak gedekt met Novariet wordt opgebouwd uit echte stengels. Het gedekte dak is daardoor nauwelijks van een nieuw, met natuurlijk riet gedekt dak te onderscheiden.
Doordat dit kunststofproduct niet onderhevig is aan weersinvloeden blijven de kleurtonen perfect in balans en ontstaat een natuurlijk kleurverloop dat niet van echt te onderscheiden is.
Novariet behoudt dan ook continu de vorm en dikte die het had toen het aangebracht werd.

Materiaal en prijs

Novariet is evenals natuurriet te verwerken in woongebieden binnen de afstand van de grenszone zoals bij een pannendak is toegestaan of onder bomen.
Een gemiddeld dak van Novariet is 12 cm dik.
De hogere prijs van Novariet, in vergelijking met natuurriet wordt veroorzaakt door de prijs van het materiaal.

Verschil met natuur riet

Een dak gedekt met Novariet is van een afstand niet te onderscheiden van een dak gedekt met natuurlijk riet. Wanneer van dichterbij gekeken wordt valt op dat de dikte van de voet en de breeuwen minder is dan bij een dak gedekt met natuurlijk riet. Het Novariet is onderhoudsarm, heeft een lange levensduur en is niet brandgevaarlijk.

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden van Novariet, neem dan contact op met Onstenk Rieten Daken. Wij kunnen u deskundig adviseren en desgewenst vakbekwaam een dak met Novariet leggen.

www.novariet.nl

 

 

Sjoerts & De Beer BV heeft samen met de Vakfederatie Rietdekkers een uitstekende rietverzekering ontwikkeld voor uw woonhuis, glas en inboedel. Inmiddels hebben zij hier meer dan 10 jaar ervaring mee en zijn zij gespecialiseerd in het verzekeren van rietgedekte panden in geheel Nederland, dus ook wanneer u in het bosrijke gebied van de gemeente Bronckhorst woont.

Als gevolg daarvan kunnen zij voor u alle soorten gebouwen met een tradioneel gebonden rietendak of schroefdak een passende verzekering aanbieden.

www.rietpolis.nl

Rietpolis

Naast onderhoud kunt u ook voor renovatie van uw rieten dak bij ons terecht.

De werkzaamheden bestaan dan uit:

 • Aanwezige algen en mos verwijderen
 • Zwakke plekken repareren / vernieuwen
 • Zonodig nieuwe binddraad van RVS aanbrengen om het dak vast te leggen
 • Vorsten schoonmaken en eventueel opnieuw in specie leggen
 • Schoorsteen voegen nakijken en lood aankloppen
 • Gehele dakvlak aankloppen en afvegen
 • Onderkanten, zijkanten en randen strak maken
 • Algen bestrijden
 • Daarna kunt u uw dak jaarlijks door ons laten inspecteren en brengen wij een advies uit over de mogelijkheden om uw dak zo mooi en goed mogelijk te houden.

Waarom is onderhoud aan uw rieten dak zo belangrijk

Het goed onderhouden van uw rieten dak is belangrijk. Een goed onderhouden rieten dak gaat langer mee en ziet er prachtig uit. Wij hebben ons gespecialiseerd in het onderhoud van rieten daken.

Goede zorg wordt beloond

Dak bedekt met mos, na schoonmaken wordt dit dak behandeld tegen alg

Bij onderhoud kunt u denken aan herstellen van storm-en vogelschade, repareren van scheuren in het metselwerk van de nok, repareren van de schoorsteen en ook het behandelen tegen algen behoort tot het onderhoud. Wij adviseren u, uw dak jaarlijks te laten behandelen tegen algen. Een dak schoon houden is veel beter dan een dak schoon maken. Een schoon dak droogt sneller waardoor het dak minder snel slijt, een langere levensduur heeft en haar mooie uiterlijk behoud.

Ook een goede onderconstructie bevordert de levensduur van het rieten dak. Wij kunnen onderzoeken of de onder constructie op de juiste manier is uitgevoerd, dit doen wij ook bij oudere rieten daken. Wij adviseren u over de aanpassingen die nodig zijn om de levensduur van het dak te verlengen.

Kortom: jaarlijks onderhoud aan het rieten dak is sterk aan te bevelen. Deze zorg wordt beloond met een langere levensduur en een prachtig uiterlijk.

 

Algen zijn een natuurlijk verschijnsel, vooral de dakzijde waar weinig of geen zon komt hebben er het meeste last van. Deze laag algen lijdt tot verdichting van het oppervlak van het dak, waardoor ventilatie tussen de rietstengels wordt beperkt. Door verminderde ventilatie blijft het riet langer nat. Daardoor kan schimmel zich sneller ontwikkelen en het rottingsproces neemt toe. Na algen kunnen mossen zich vestigen, die het vocht vasthouden. Mossen trekken vogels aan op zoek naar insecten, waardoor vervolg schade mogelijk is. Het voorkomen van algen is daarom erg belangrijk. De behandeling bestaat uit jaarlijks inspuiten van het dak met een milieu vriendelijk middel dat alleen de algen dood. Dit kan alleen als het dak schoon is, wanneer het dak reeds vervuild is moet deze vervuiling eerst door ons verwijderd worden.

OnstenkRieten daken is gespecialiseerd in het behandelen van rieten daken. Wij hebben onze eigen installatie en de heer Piet Notenboom komt uw dak in opdracht van ons behandelen.

 

Maak met riet van uw huis uw thuis.

De levensduur van een rietendak wordt bepaald door de gebruikte materialen, de hellingshoek, het onderhoud en het vakmanschap van de rietdekker.

Om aan de huidige wet- en regelgeving te voldoen is het rieten dak volop in ontwikkeling.


Vroeger werd riet bevestigd op een open constructie, waarbij u van binnen rechtstreeks tegen het riet aankeek (traditioneel dak). Vandaag de dag bevestigen we riet op een gesloten constructie (schroefdak).

Een gesloten constructie zorgt voor een uitstekende isolatie.
Daarnaast zorgen houten platen ervoor dat vuur, riet en zuurstof niet met elkaar in contact komen. Deze constructie vergroot de brandveiligheid. Ook over energie is nagedacht, zonnepanelen en een rieten dak gaan goed samen


Bij het toepassen van deze constructie is het verzekeren van een rieten dak hetzelfde als bij een pannen dak. Zie hiervoor verzekering (rietpolis)

 

Ik zeg vaak tegen klanten: "Als u bij mij een rieten dak koopt, koopt u mij erbij!"

En zo is het ook écht.
Ook na de oplevering blijf ik betrokken bij "mijn" rieten dak. Ik rijd vaak langs en zal ook af en toe aankomen om te kijken hoe het met u en uw prachtige woning met rieten dak gaat.


Bij ons kunt u terecht voor:

Naast bovenstaande zijn wij ook gespecialiseerd in:

 

Waarom Onstenk Rieten Daken?

✓ Dé specialist in de Achterhoek voor uw rieten dak
✓ Hoge kwaliteit
✓ Ruim 35 jaar ervaring
✓ Persoonlijk
✓ Vertrouwd vakmanschap

 

Graag vertel ik u nog veel meer over rieten daken, neem contact op voor een persoonlijke kennismaking.

 

Certificaat luchtdicht bouwen behaald op 18 maart 2014;

 

Certificaat luchtdicht bouwen
(Klik op het plaatje om te vergroten)

contactus3