Novariet is een duurzaam kunststof riet dat zich laat verwerken als natuurriet, voor het eerst gepresenteerd op de bouwbeurs 2013. 
Novariet kan op elk hellend dak toegepast worden maar is daarnaast geschikt om toe te passen op die plekken waar natuurriet (technisch) niet mogelijk is.
Hierbij valt bijvoorbeeld te denken aan (te) flauwe dakhellingen en projecten onder bomen.

Structuur

De rietbossen van Nova riet hebben de structuur, kleur en uitstraling van natuurlijk riet. Een dak gedekt met Novariet wordt opgebouwd uit echte stengels. Het gedekte dak is daardoor nauwelijks van een nieuw, met natuurlijk riet gedekt dak te onderscheiden.
Doordat dit kunststofproduct niet onderhevig is aan weersinvloeden blijven de kleurtonen perfect in balans en ontstaat een natuurlijk kleurverloop dat niet van echt te onderscheiden is.
Novariet behoudt dan ook continu de vorm en dikte die het had toen het aangebracht werd.

Materiaal en prijs

Novariet is evenals natuurriet te verwerken in woongebieden binnen de afstand van de grenszone zoals bij een pannendak is toegestaan of onder bomen.
Een gemiddeld dak van Novariet is 12 cm dik.
De hogere prijs van Novariet, in vergelijking met natuurriet wordt veroorzaakt door de prijs van het materiaal.

Verschil met natuur riet

Een dak gedekt met Novariet is van een afstand niet te onderscheiden van een dak gedekt met natuurlijk riet. Wanneer van dichterbij gekeken wordt valt op dat de dikte van de voet en de breeuwen minder is dan bij een dak gedekt met natuurlijk riet. Het Novariet is onderhoudsarm, heeft een lange levensduur en is niet brandgevaarlijk.

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden van Novariet, neem dan contact op met Onstenk Rieten Daken. Wij kunnen u deskundig adviseren en desgewenst vakbekwaam een dak met Novariet leggen.

www.novariet.nl

 

 

contactus3