Waarom is onderhoud aan uw rieten dak zo belangrijk

Het goed onderhouden van uw rieten dak is belangrijk. Een goed onderhouden rieten dak gaat langer mee en ziet er prachtig uit. Wij hebben ons gespecialiseerd in het onderhoud van rieten daken.

Goede zorg wordt beloond

Dak bedekt met mos, na schoonmaken wordt dit dak behandeld tegen alg

Bij onderhoud kunt u denken aan herstellen van storm-en vogelschade, repareren van scheuren in het metselwerk van de nok, repareren van de schoorsteen en ook het behandelen tegen algen behoort tot het onderhoud. Wij adviseren u, uw dak jaarlijks te laten behandelen tegen algen. Een dak schoon houden is veel beter dan een dak schoon maken. Een schoon dak droogt sneller waardoor het dak minder snel slijt, een langere levensduur heeft en haar mooie uiterlijk behoud.

Ook een goede onderconstructie bevordert de levensduur van het rieten dak. Wij kunnen onderzoeken of de onder constructie op de juiste manier is uitgevoerd, dit doen wij ook bij oudere rieten daken. Wij adviseren u over de aanpassingen die nodig zijn om de levensduur van het dak te verlengen.

Kortom: jaarlijks onderhoud aan het rieten dak is sterk aan te bevelen. Deze zorg wordt beloond met een langere levensduur en een prachtig uiterlijk.

 

Algen zijn een natuurlijk verschijnsel, vooral de dakzijde waar weinig of geen zon komt hebben er het meeste last van. Deze laag algen lijdt tot verdichting van het oppervlak van het dak, waardoor ventilatie tussen de rietstengels wordt beperkt. Door verminderde ventilatie blijft het riet langer nat. Daardoor kan schimmel zich sneller ontwikkelen en het rottingsproces neemt toe. Na algen kunnen mossen zich vestigen, die het vocht vasthouden. Mossen trekken vogels aan op zoek naar insecten, waardoor vervolg schade mogelijk is. Het voorkomen van algen is daarom erg belangrijk. De behandeling bestaat uit jaarlijks inspuiten van het dak met een milieu vriendelijk middel dat alleen de algen dood. Dit kan alleen als het dak schoon is, wanneer het dak reeds vervuild is moet deze vervuiling eerst door ons verwijderd worden.

OnstenkRieten daken is gespecialiseerd in het behandelen van rieten daken. Wij hebben onze eigen installatie en de heer Piet Notenboom komt uw dak in opdracht van ons behandelen.

 

contactus3